ROB BRIK      NIEUWS      HET HOMEOPATISCH MIDDEL       HOMEOPATHIE HELPT      PRIVACYVERKLARING      NEPAL      KOSTEN EN VERGOEDINGEN      PRAKTIJK      JEANET TALENSROB BRIK ARTS VOOR ALGEMENE EN INTEGRALE GENEESKUNDE
WAAR HELPT HOMEOPATHIE GOED BIJ?

Een homeopatische behandeling is eigenlijk voor de meeste klachten zinvol.
Kinderen reageren vaak goed op een homeopatisch middel. We behandelen baby 's met bijvoorbeeld eczeem of slaapproblemen. Peuters met obstipatie, oorontstekingen of asthmatische klachten, kleuters met angsten of wratten, oudere kinderen met groeipijnen of ADHD en pubers met ziekte van Pfeiffer, acne of menstruatieklachten. Ook klachten vanuit onzekerheid als bijvoorbeeld stotteren of hoofdpijn reageren goed.
Ook bij volwassenen zijn de meeste klachten toegankelijk voor homeopathie. Dit kan hoofdpijn zijn, huidproblemen, allergie of darmproblemen, maar ook bijvoorbeeld bij overgangsklachten, waar de huisarts momenteel niet zoveel mee kan, omdat het geven van hormoonpreparaten de kans op kanker kan verhogen,is een homeopatische behandeling veilig en vaak succesvol. Bij pijnklachten als gewrichtspijnen, lage rugpijn, fibromyalgie en migraine kan homeopathie vaak snel en langdurig verbetering geven. Bij mentale of emotionele klachten, slaapproblemen, angsten of somberheid kun je met een homeopatisch middel mensen vaak helpen weer beter hun balans te vinden, waardoor klachten verbeteren.
Bij kankerpatienten volg ik als homeopatisch arts het voorgestelde beleid van de behandelend specialist. Homeopathie kan echter als aanvullig zeer zinvol zijn, om bijvoorbeeld bijwerkingen van chemotherapie of bestralingen op te vangen, of om de algehele energie te verhogen.
Vaccinaties. Ook hier adviseer ik om het voorgesteld vaccinatieprogramma te volgen, maar als homeopatisch arts herken ik het feit dat sommige kinderen niet goed reageren op een vaccinatie. De verstoringen die het gevolg kunnen zijn van een vaccinatie kunnen zo nodig ontstoord worden, door het bewuste vaccin in homeopatische verdunning aan het kind te geven. We zien dan vaak dat de ontstane klachten weer verdwijnen, terwijl de effectiviteit van de vaccinatie niet is aangetast. Zo nodig kan de vaccinatie onder bescherming van een homeopatisch middel plaatsvinden.